júl 18 2013

Beszámoló | SZITAKÖTŐ Vers- és Meseíró Tábor [2013]


201307-tabor1.jpg

A Szitakötő folyóirat és a Nyitott Kör Egyesület irodalmi tábora

Időpont | 2013. július 8 – 12.
A tábor helyszíne | Gödi Alkotóház
Életkor | 10 – 16 év között

Táborvezetők:
Horgas Judit | szerkesztő, tanár (A Szitakötő folyóirat felelős szerkesztője)
Szabó Attila | író, dramaturg, drámatanár

Résztvevők:
11 gyerek és Hevesi Mária, könyvtáros, aki kíváncsiságból csatlakozott hozzánk, és komoly pedagógiai erényeket csillogtatva vált a gyerekek egyenrangú partnerévé. Neki köszönhetjük a tábor dokumentálását, illetve hogy a tábor ideje alatt született művekből összeállt a tábori antológia.

201307-tabor2.jpg


A tábor programja két részből állt:

Egyrészt a résztvevő gyerekek egyéni képességeinek felmérése, gondolkodásukat, írásbeli képességüket csiszoló munka, egyéni megbeszéléseken, szövegkorrekciókon keresztül. A közös programokon túl lehetőséget teremtettünk mindenkinek az egyéni konzultációra.

Másrészt közös, főképp drámajátékokon keresztül történő csoportépítés. Játékunk a FA mitológiájára épült. A fához kapcsolódó eredettörténetek, metamorfózisok, szimbólumok, avagy csupán a fák által elindított képzetek adták a tábor szakmai programjának keretét, lehetőséget nyújtva az elmélyült játékra, mely a közösségi munka során folyamatosan ez egyéni, írásbeli munkára ösztönözte a résztvevőket. Ezen kereten belül beszélgettünk irodalmi műfajokról, a mesélés eredetéről, a megszólalás/megszólítás lehetséges formáiról.

Szitakötő Antológia [2013] --- letölthető pdf formátumban

2013-tabor-logo-500.png


A bejegyzés trackback címe:

https://szitakoto.blog.hu/api/trackback/id/tr825413091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása